Рідна мова

2013-02-21

21 лютого 2013 Єдиний скарб у тебе – рідна мова. Заклятий для сусіднього хижацтва. Вона твого життя міцна основа, Певніша над усі скарби й багатства.» (П. Куліш)

Мова – це серце нації і душа народу. Кожен народ має свою мову і прославляє її. Український люд — один із великих слов’янських народів, який має свою історію, який має чим пишатися. Українські землі перетерпіли багато битв, українці пролили багато крові, боронячи нашу Батьківщину. За допомогою писемних документів, праці істориків, етнографів, громадських діячів та лінгвістів ми можемо вивчати історію нашого рідного краю, віднайти відповіді на свої запитання. Наш міцний, як скеля, народ має славетну мову солов’їну, яка наймилозвучніша, наймиліша, найцінніша у всьому світі.

У кожного українця складається певне враження від рідної мови. Для великих українських письменників мова стає натхненням для написання різних поезій. Я думаю, взагалі не має такого письменника, який би не хотів би писати про красу рідної мови, не прославив велич її в народі, не хотів би розповісти всім про її красу.

«Мово моя материнська,
Квіти в душі й на устах.
Ти – мій рушник український,
Ти – моя доля, мій шлях.»
І. Чернецький

http://knukim.edu.ua/blog/cikave/yedinij-skarb-u-tebe-ridna-mova/

Кiлькiсть переглядiв: 346

Коментарi

  • Demaemiainyamcf

    2013-07-02 10:21:44

    IntatlyIdency xaikalitag whaxicialcole [url=http://usillumaror.com]iziananatt[/url] Cevaclara http://gussannghor.com Regobeinvania...

  • Demaemiainfifpv

    2013-06-14 23:46:27

    IntatlyIdency xaikalitag whaxicialcole [url=http://usillumaror.com]iziananatt[/url] Cevaclara http://gussannghor.com Regobeinvania...